En tanke lila...

Idag har han utfört en konst. Dagens tanke:

"Den yppersta, mest trösterika, renaste och heligaste konsten - den ädla konsten att göra ingenting"

En tanke röd, gul & grön...

Vad härligt det ska bli att få åka bort från staden lite och lyssna på folk som dedikerat sina liv till musiken och som är realistiska i sitt skrivande om t.ex. samhället, och på nått sätt så lyckas att få lyssnaren att bli glad.
Kan i och för sig vara alla heliga örter som har gjort att dom har orkat med detta liv. Vem vet?
Rootsman skankin'
Visualisera detta:
Du och två, möjligtvis tre, eller fyra kompisar. Ni sitter och förkrökar i sommarsolen inför en helt underbar reggea afton. Alla är goa och glada och du sitter och njuter av drickat och umgänget. Allt är frid och fröjd och du mår bäst med kortbyxorna och linnet på. Inget att ora dig för.
Rootsman skankin' all night long
26:e juni klart idag. Dagens tanke:

"Har man störtat från regnbågen, så har man varit på regnbågen."






 


En tanke himmelblå, möjligtsvis lite vit...

Han sitter och dagdrömmer om sin dröm. En Triumph Thunderbird 6T från 50-talet. Men det är inte bara motorcykeln som är drömmen, utan drömmen om att kunna kasta sig på hojen med flickvännen därbak hållandes en klassisk ljus picknickorg en solig sommardag, och åka till stranden. Att bara kunna dra på sig sina pilotglasögon, läderhandskar, basker, bootsen och den lätta skinnjackan och bara åka.
Dom vackra landskapen, med hästarna springandes vid sidan av vägen, solen bländandes på motorcykelns krom, flickvännens hårda men kärleksfulla sätt att hålla om dig och den ljuva och sköna sommarvinden som får motorcykeln att flyga fram.
Han drömmer en dröm som i nuläget inte är så långt ifrån honom igentligen. Dagens tanke:

"Det är inget fel på bilen förutom att den brinner"


 

En tanke...

P.S. Världen skulle vara ett bättre ställe om alla dansade lite mer D.S.

www.myspace.com/rocketpeopleband

En gul tanke...

När han vaknade imorse var hans rum svalt och skönt. Solens strålar sken in så härligt i hans rum.
Han vandra kungligt ut ur sitt rum till en melodi spelad av herr och fru bofink och hamnar sittandes som en alkoliserad alkolist på en stol. Berusad av våren.
Den sköna vinden med alla vårens dofter flyger förbi som en höger rakt i ansiktet fast utan den onda påverkan. En tanke väcks:
"Fan vad skönt"
Med en kaffe i handen, solen i ansiktet, ett vit linne på och med dom helt otroligt fula (men samtidigt as fräcka) solglasögonen på så är det konstaterat att det är vår.
Det är konstigt att allting kan släppa såhär. Tid och rum existerar inte, svarta tankar blir snabbt gula och allt som är jobbigt blir snabbt en klyscha.
Detta är tid för att få vara ett med dig själv. Dagens tanke:

"När du betraktar gåvan, betrakta också givaren"


Tagen av han som skriver! 

En tanke röd...

Gårdagen blev till en riktig fest med bra uppträdande och bra musik. Många nya ansikten och många gamla ansikten man inte har sett på ett tag. Djupa samtal om kärlek, skola, droger och livet blir kvällens tema.
Men ett ansikte saknas och en tanke väcks:
"Vad gör jag här?"
Fast tanken tänks ändå med en touch entusiasm. Hon kommer ju hem snart och kvällen är trotts allt ung och lovande. Det här blir kul!
Fan, cider på byxorna är inte ok! 
Det är då det väcks tankar om regniga kvällar i juli och det är då längtan blir outhärlig. Tankar om regnet som paralyserade oss. Thé massakern som uppstod just i det ögonblicket. Ljusen på bordet som blev våran himmel. Filten över våra kroppar som värmde hela vägen till hjärtat.
"Vad gör jag här?"
Alex saknar sin Amanda så mycket! Dagens tanke:

"Kärleken kan göra en människa tjugo kilo lättare."




RSS 2.0